User Forum :: Powered by YaBB
« MIDI-OX User Forum - Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2 »
Welcome, Guest. Please Login or Register.
Aug 10th, 2020, 1:39am


Home Home Help Help Search Search Members Members Login Login Register Register


   MIDI-OX User Forum
   MIDI-OX
   Mapping Questions
(Moderator: Jamie OConnell)
   Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2
« Previous topic | Next topic »
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Send Topic Send Topic Print Print
   Author  Topic: Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2  (Read 931 times)
jcw68
New Member
*



MIDI-OX Rules!

   


Posts: 3
Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2
« on: May 18th, 2018, 7:30pm »
Quote Quote Modify Modify

Hi,
I am mapping using MIDIOX my NanoKontrol 2 to my Korg Krome.
I have managed to get the sliders to work and ONE solo button.  When I try adding a second button strange things begin to happen.  On the midi input panel, Solo 1 button has sysex code for on and off.  Strangely the code changes to the next button when off is pressed eg from '0C' to 'OD'.  This is not how it is mapped.  Also for the second button, even though it is mapped exactly the same way as button 1 (except for CC number), the midi input doesn't show the same sysex code as button 1, but control change.
 
Here is the code from the MIDI input (pressing controller solo 1 on and off, and then solo 1 on and off.
 
 TIMESTAMP IN PORT STATUS DATA1 DATA2 CHAN NOTE EVENT      
 00205317   1   3     F0  Buffer:    18 Bytes   System Exclusive  
 SYSX: F0 42 30 00 01 15 41 00 00 0C 00 29 00 00 00 00 00 F7
 00205524   1   3     F0  Buffer:    18 Bytes   System Exclusive  
 SYSX: F0 42 30 00 01 15 41 00 00 0D 00 29 00 00 00 00 01 F7
 00205926   1   3     B0    67    01    1  ---  Control Change    
 00205AAC   1   3     B0    67    00    1  ---  Control Change    
 
 
I have a  word document with images and descriptions, but I cannot see how to attach that to this post.
 
Thanks for your help!!
John
IP Logged
Breath
Administrator
*****





   
WWW

Gender: male
Posts: 812
Re: Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2
« Reply #1 on: May 19th, 2018, 11:09pm »
Quote Quote Modify Modify

A quick search found this www.kromeheaven.com/data/tips/korg-krome-midi-control.pdf
Is this of any use.
 
If not, let me know and I will get the Krome manual to have a look.0
 
In the Data Map you use non-sysex data numbers to be the varying data bytes in the sysex message
For example if you are using CC messages to control
FC is the Channel from you input message
FA is the first data byte (in CC it is CC type)
FB is the second data byte  
 
So to change the last data byte in the sysex your message should be
F0 42 30 00 01 15 41 00 00 0C 00 29 00 00 00 00 FB F7
 
For programming reasons, this sysex message comes from the MIDI-OX Event Port.
So on the MIDI Port Routing window you need to connect the MIDI-OX Event Port to the Krome output on the right side.
As you probably also want to send other Midi messages to the Krome (Note On etc) you should also connect the Nano input on the left side to the Krome on the right.  
 
 
 
All the best
Royce
« Last Edit: May 19th, 2018, 11:24pm by Breath » IP Logged
jcw68
New Member
*



MIDI-OX Rules!

   


Posts: 3
Re: Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2
« Reply #2 on: May 20th, 2018, 1:11am »
Quote Quote Modify Modify

Hi,
Thank you for your reply.
The document you referred to, I used it to set this all up.
The sliders was pretty straightforward.
 
Where I came stuck was with the buttons.  I could not get them to work.  I tried as the document suggested to use cc 102, but was not successful.  Then i wondered since it was toggle button, that i might need the sysex code cor on and off...
 
I got a bit lost when the document started talking about msb and lsb on page 6.
 
I will start the button bit again, using the FB variable and see what happens.
 
Will let you know how I go..
IP Logged
jcw68
New Member
*



MIDI-OX Rules!

   


Posts: 3
Re: Mapping Buttons KorgNanoKontrol 2
« Reply #3 on: May 20th, 2018, 4:38am »
Quote Quote Modify Modify

Hi,
I think I have got it working.  Simple omission...I had not changed to the correct data mapping file in the port routing section.
 
Thanks for the advice  
 
John
IP Logged
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Send Topic Send Topic Print Print

« Previous topic | Next topic »


MIDI-OX User Forum » Powered by YaBB 1 Gold - SP 1.3.1!
YaBB 2000-2003. All Rights Reserved.